Regulament clasificare sportiva

REGULAMENTUL DE CLASIFICARE SPORTIVA
Al FEDERATIEI ROMANE DE GOLF

Propunere pentru sedinta BF februarie 2020

 

 

  1. Competitiile de golf din Romania se desfasoara sub auspiciile si organizarea Federatiei Romane de Golf (F.R.G), in conformitate cu Legea 96/2000, cu modificarile si adaugirile ulterioare, precum si cu Statutul F.R.G. Cluburile sportive, asociatiile sportive judetene si a municipiului Bucuresti, precum si Societatile Comerciale pe Actiuni, ce au ca obiect principal de activitate practicarea golfului, nu pot avea, potrivit legii, dreptul de a organiza competitii sportive. Implicit, dreptul de a reglementa clasificarea sportiva a ramurei de sport GOLF apartine exclusiv F.R.G.
  2. Structurile sportive enumerate mai sus, membere ale F.R.G, pot organiza la nivel local competitii neoficiale, ale caror rezultate vor fi onorifice. De asemenea, acestea pot pune la dispozitia F.R.G bazele materiale de care dispun, in vederea organizarii de competitii oficiale.
  3. In sistemul de clasificare sportiva  pot fi inclusi doar sportivii legitimati la cluburile din Romania, ca membrii principali, secundari sau la distanta, indiferent de grupa de varsta sau sex.
  4. Sistemul de clasificare sportiva se compune din clasificarea pe runde, pe competitii, anuala si dupa handicap, astfel:
  5. Clasificarea pe runde ( etape ) se refera la ierarhia stabilita la sfarsitul fiecarei runde ( etape ), in cazul competitiilor ce se compun din mai multe runde ( etape ), in conformitate cu scorul obtinut pentru fiecare categorie;
  6. Clasificarea pe competitii se realizeaza la sfarsitul acestora si reprezinta ierarhia rezultatelor sportivilor, in functie de scorul obtinut pentru fiecare categorie;
  7. Clasificarea anuala sau Clasamentul National al Jucatorilor de Golf din Romania, se va face pe fiecare categorie, in functie de totalul punctelor obtinute la toate turneele jucate intr-un an, in cluburile membre FRG.

–          La fiecare competitie, din calendarul competitional al F.R.G, care intra in calculul Clasamentului National al Jucatorilor de Golf din Romania, vor primi puncte primii 30 clasati, pentru fiecare gateg. Punctajul acordat va scadea de la locul 1, la locul 30 conform tabelului urmator si se va inmulti cu coeficientul fiecarui turneu.

 

Clasarea la sfarsitul competitiei Numarul de puncte acordate
Locul 1 100 pct.
Locul 2 80 pct.
Locul 3 60 pct.
Locul 4 55 pct.
Locul 5 50 pct.
Locul 6 46 pct.
Locul 7 42 pct.
Locul 8 39 pct.
Locul 9 36 pct.
Locul 10 33 pct.
Locul 11 30 pct.
Locul 12 28 pct.
Locul 13 26 pct.
Locul 14 24 pct.
Locul 15 22 pct.
Locul 16 20 pct.
Locul 17 18 pct.
Locul 18 16 pct.
Locul 19 14 pct.
Locul 20 12 pct.
Locul 21 10 pct.
Locul 22 9 pct.
Locul 23 8 pct.
Locul 24 7 pct.
Locul 25 6 pct.
Locul 26 5 pct.
Locul 27 4 pct.
Locul 28 3 pct.
Locul 29 2 pct.
Locul 30 1 pct

 

 

Coeficientul turneelor este stabilit de ……….. in functie de,,,,,,,,

 

In cazul in care competitia se desfasoara pe mai multe zile, punctajul obtinut in urma clasificarii finale va fi inmultit cu numarul de zile si va rezlta punctajul acumulat de jucator la sfarsitul competitiei.

Prin cumularea, de catre sportivi, a punctajului obtinut in competitiile din cursul unui an calendaristic, se realizeaza Clasamentul National al Jucatorilor de Golf din Romania. Acesta se actualizeaza dupa fiecare competitie care conteaza pentru C.N.

Punctajul acordat unui sportiv la o competitie ramane valabil un an calendaristic, dupa care acesta I se retrage.

8. Clasificarea permanenta a jucatorilor este data de coef. de Hcp. al acestora

In conformitate cu Regulamentul de Ordine Interna al F.R.Golf, cluburile, vor informa Federatia atunci cand sportivii legitimati de ele participa la competitii in strainatate, si au obligativitatea transmiterii rezultatelor obtinute, in respectivele competitii, catre F.R.G, astfel incat sa poata fi actualizat coeficientul de Handicap al sportivului.

9. Regulamentul de formare al Echipei Nationale

– Jucatorii trebuie sa fie cetateni romani, membri principali, secundari, sau la distanta ai unui club din Romania,cu taxa platita pe anul in curs pana la data de 25 martie

– Formarea Echipei Nationale revine Antrenorului Federal, sau in lipsa acestuia, Comisiei Tehnice.

– Selectionarea se va face in functie de:

  • Clasamentul National din anul anterior
  • Campionii Nationali
  • Clasamentul in lista de Hcp
  • Rezultatele obtinute cu Echipa Nationala
  • Capacitate de autofinantare

– Pana la data de 01 febr., Biroul Federal, va afisa pe site, lotul largit al Echipei Nationale, format din 30 de jucatori, 15 la categ. 0-9 si 15 la categ 10-18.

Presedintii sau administratorii cluburilor, vor anunta jucatorii si vor trimite pe mail catre FRG, pana la data de 01 aprilie lista cu cei care au confirmat si au platit taxa de membru.

Toti jucatorii convocati, trebuie sa ia in calcul posibilitatea de a plati cheltuielile legate de deplasarile cu Echipa Nationala.

Daca se constata ca exista un jucator, membru al clubului,care nu confirma sau nu a platit taxa de membru, administratorul il va inlocui cu alt jucator din cadrul clubului.

Lotul restans va fi format din 12 jucatori, 6 ptr. fiecare categorie, clasificati in ordinea punctelor obtinute, la un turneu de selectie de 2 zile, la care participa lotul largit,in perioada 01-15 mai.

 

Jucatorii din lotul restrans, platesc jumatate din green fee, pe terenurile affiliate la FRG.

Daca un jucator din lotul restrans, nu va veni, in urma convacarii la Echipa Nationala, va fi inlocuit si nu va mai fi selectionat timp de 3 ani, indifferent de rezultatele obtinute.

 

10. Campionatele Nationale ale Romainiei se vor desfasura pe categorii de varsta, astfel:

 

– CN de Copii si Juniori             – categ. 8-13 ani      – categ 14-18 ani

– CN de Domni si Doamne        – categ. 18-50 ani

– CN de Seniori si Senioare       – categ. +50

 

– CN se vor desfasura pe perioada a 2 zile. In cazul in care conditiile meteo nu permit, se va juca 1 zi.

– La categ. 8-13 ani va fi 1 categ: copii. Se va juca 1 zi, 18 cupe

– La categ.14-18 ani vor fi 2 categ : fete si baieti.

– Se va lua in considerare varsta implinita la data de 01.01.a.c.

– La CN, jucatorii, au voie sa participe doar la categoria lor de varsta. Exceptie pot face doar juniorii care au implinit varsta de 16 ani si vor sa joace la categoria superioara, dar asta inseamna sa renunte definitiv la categoria juniori. La toate celelalte turnee, clasamentul se va face indiferent de varsta, in ordina rezultatelor obtinute pe 2 categorii; domni, doamne.

– La Competitiile Nationale, sistemul de joc va fi stroke play brut, exceptie face categoria 8-13 ani unde se va juca stableford brut.

-La Campionatele Nationale, in cazul in care la o categorie, nu vor fi inscrisi minim 4 jucatori, nu se va juca respectiva categorie.

 

11. Cupa intercluburi

 

– se vor juca 18 cupe

– se va juca stroke play brut

– echipele vor avea 6 jucatori indifferent de varsta

– vor conta cele mai bune 4 rezultate

 

12. Statutul jucatorului de golf.

– jucator amator : jucatorul care nu  obtine bani din premii, sau din alte activitati legate de jocul de golf.

– jucator profesionist : jucatorul care detine un card emis de o organizatie profesinista acreditata international, conform caruia, are dreptul sa joace in turneele profesiniste.

– jucator instructor/antrenor : jucatorul care detine un card emis de o institutie acreditata national sau international care sa-i ateste calificarea de instructor sau antrenor.

Jucatorul profesionist, antrenorul, sau insrtructorul, nu are voie sa insoteasca si sa ofere sfaturi unui jucator amator, pe parcursul celor 18-36 cupe, ale unui turneu oficial.